Veelgestelde vragen

Algemeen

Voorkomt een mondkapje corona/COVID-19?

Een mondkapje kan het COVID-19 virus niet voorkomen. Wel kan het helpen om de verspreiding van het virus te verminderen. Ze bieden een extra bescherming, maar vragen ook een zorgvuldige manier van het aanbrengen en verwijderen van het masker.

Zijn de mondkapjes gecertificeerd?

Al onze mondkapjes zijn getest en gecertificeerd. Meer informatie over onze verschillende certificeringen lees je hier 

Zijn mondkapjes verplicht?

Mondkapjes zijn verplicht in het openbaar vervoer en in diverse winkels. Op de website van RIVM zijn de meest actuele richtlijnen te lezen.

Is er een schaarste aan mondkapjes?

Bij onze leveranciers is er geen schaarste aan mondkapjes. Wij kunnen deze dan ook in onbeperkte aantallen leveren. Daarnaast bieden wij zorginstellingen en de overheid onze producten zonder winstoogmerk aan.

Wat zijn de verschillen tussen de mondkapjes?

Er zijn verschillende mondkapjes leverbaar. Deze variëren in certificering en filtering. Hier lees je meer over de varianten en de bijbehorende certificering.

Hoe moet ik het mondkapje dragen?

Het is uitermate belangrijk om een mondkapje op de juiste manier te dragen. Bij een incorrecte manier van dragen is de werking van het mondkapje niet gegarandeerd. Het mondkapje moet de ademweg goed afsluiten. Hij moet volledig aangesloten zijn op het gezicht. Gezichtshaar zoals een baard kan de aansluiting op het gezicht benadelen waardoor de werking van het mondkapje minder goed kan worden. Bij lang haar blijft het masker minder goed zitten, draag daarom bij voorkeur het haar opgestoken.

De vormbare neusstrip helpt voor een ideale pasvorm. Na gebruik dient het mondkapje in een afgesloten prullenbak gedeponeerd te worden. Na aanraking van het masker moeten de handen wederom grondig gewassen of gedesinfecteerd worden.

Belangrijk: desinfecteer voor en na het gebruik altijd goed je handen. Raak de binnenkant van het masker nooit aan.

Hoe lang beschermt een mondkapje?

Er wordt aangeraden om een mondkapje niet langer dan 8 uur te dragen. Bij vochtige of beschadigde mondkapjes verliest hij zijn werking. Het is noodzakelijk deze dan direct te vervangen. Ook als het ademhalen moeizamer gaat moet het mondkapje verwijderd worden.

Wat verstaan jullie onder eerlijk geprijsd?

De prijzen voor de mondkapjes en beschermende producten zijn vanwege het coronavirus hoger dan voorheen. Dit heeft te maken met de schaarste van de beschikbare materialen en de grote vraag wereldwijd naar de beschermende artikelen. Daarnaast zijn de luchtvracht prijzen momenteel dusdanig hoog dat dit de prijs negatief beïnvloed.

Wij bieden onze producten tegen eerlijke, scherp gecalculeerde prijzen aan. We hopen hiermee te kunnen bijdragen aan de grote vraag naar beschermende artikelen, zodat een ieder de mogelijkheid heeft om zich te kunnen beschermen.

Levering

Wat als de mondkapjes uitverkocht zijn?

Wij hebben grote voorraden mondkapjes en verwachten voor alsnog geen voorraad problemen. Mocht er onverhoopt toch een voorraad tekort zijn dan nemen we contact op om de mogelijkheden te bespreken voor een verlate levering als er nieuwe voorraad beschikbaar is. Indien gewenst wordt de bestelling kosteloos geannuleerd.

Versturen jullie ook naar het buitenland?

Wij leveren de mondkapjes in Nederland en België.

Kan ik de bestelling ook ophalen?

Vanwege het COVID-19 virus is het niet mogelijk de bestelling bij ons op te halen. Wij willen reizen en onnodig bezoek voorkomen. De bestelling wordt daarom door onze postbezorger verstuurd.

Wanneer kan ik mijn bestelling ontvangen?

Na het plaatsen van je bestelling bezorgen wij de mondkapjes veilig binnen 2 á 3 werkdagen via onze postbezorger. Je ontvangt een track en trace code om het pakket te kunnen volgen. De levertijden kunnen vertraagd zijn door het coronavirus.

Kan ik het mondkapje retourneren?

Retourneren is enkel mogelijk wanneer het product in de originele verpakking wordt geretourneerd. En wanneer de verzegeling niet is verbroken. Lees hier onze instructies voor het retourneren.